Öppethusgruppen

Varför kallar vi oss Öppethusgruppen?

Sommaren 2010 var jag (Andreas) väldigt sugen på att börja spela rollspel igen. Jag hade haft ett uppehåll på säkert ett par år, efter en lååång Dungeons & Dragons 3.5 kampanj. Istället för att som tidigare spela sporadiska heldagar under helger, tillfällen som det hade blivit allt glesare emellan, bestämde jag mig för att bjuda in till rollspel varannan vecka, vardagkvällar. Snart hade jag en spelgrupp igen. I mailen kallade jag det för ”öppet hus”, och det är ett namn jag despotiskt antaget som gruppens namn. Idag spelar vi måndagkvällar ojämna veckor och är inte mindre än åtta stycken spelare.

Öppethusgruppen i korthet

Andreas

Normalnördig familjefarsa som gillar rollspel och är flängd inom datorer. Husgudar är H.P. Lovecraft och Robert E. Howard. Är ofta spelledare men spelar gärna ”på andra sidan bordet” när tillfälle ges. Gift med Anna.

Anna

Nybörjare på rollspel som inte tycker datorspel är fy skam heller. Gillar deckare och kriminalhistorier på TV och i bokform. Gift med Andreas.

Annelie

Stundom tankspridd, kreativ tvåbarnsmamma. Inbiten teatermänniska, som även gillar både audio och video. Nyfiken på det mesta. Har precis börjat utforska rollspelandet (tack vare maken Mathias)

Fredrik

All-roundnörd med intressen inom videospel, brädspel och rollspel samt fantasy och sci-fi. Har varit spelledare i en annan grupp i 14 år, men gillar att vara spelare som omväxling. Naturvetare med uppväxt i USA. Har en egen blogg.

Henrik (Röde)

Förvärvsarbetare som tycker att arbetet tar alldeles för mycket fritid i anspråk. Ingen direkt husgud (förutom frun, kan vara bra om hon är lugn). Rollspelare men har även fuskat lite som spelledare.

Mathias

Roll-/bräd-/konflikt-/datorspelare större delen av livet. Snöar in på bakgrunder/system i olika perioder, för tillfället Shadowrun. Spelar oftast men kan också finnas i spelledarrollen. Gift med Annelie.

Roger

Spelveteran som gärna döper sina karaktärer efter whiskysorter. (Inaktiv).

Sebastian

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.